Megapol, Modern Sanatlar Müzesi Kuracak

18-05-2016

1. Kordon'daki tarihi Alman Konsolosluğu binasını Selim Gökdemir aldı

İzmir 1. Kordon'un simge binalarından tarihi Almanya Konsolosluğu'nun Megapol Group satın aldı. Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir binayı restore edip, burada Megapol Modern Sanatlar Müzesi kuracaklarını açıkladı.

Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İzmir Alman Başkonsolosu Thomas Gerlach ile birilikte düzenlediği basın toplantısında Kordon'un 125 yıllık tarihi konsolosluk binasını satın aldığını, burada Megapol Modern Sanatlar Müzesi açacağını söyledi. 2007 yılında konsolosluğun Balçova'daki yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Kordon'daki bina, 3.2 milyon Euro muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı. Konsolos Gerlach, satış rakamını açıklamazken verilen bedelin Alman Hükümeti'ni son derece memnun ettiğini vurguladı. Binanın dış restorasyonunun ardından yeni bir iç düzenleme yapılacak. İzmir Alman Başkonsolosu Thomas Gerlach, "İzmir'e görevlendirildiğimde Birinci Kordon'daki Alman Konsolosluğu'nu maalesef terk etmiş durumdaydık. Daha pratik nedenler nedeniyle binayı terk etmek zorunda kaldık. Oradaki bürolarda çalışmalarımızı sürdürmemiz imkansızdı. Bir süreç yaşandı. Neler yapabileceğimizi düşündük. Türk-Alman arkeoloji merkezi yapma düşünceleri vardı. Ama bu sürecin sonunda satış kararı aldık. Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti bu sonuçtan mutlu olacaktır. Selim Bey'in kazanmasına çok mutlu oldum. Çünkü elinden gelenin en iyisini yapacaktı. İhaleyi başka birisi de kazanabilirdi. Ama böyle sonuçlanması bizi ayrıca mutlu etti. Sizin sanat merkezi projenize büyük bir hayranlık duydum" dedi.

İzmir Web Tasarım